Interesantna nacionalna geografija

VIDEO: Interesantna nacionalna geografija

30 NOVIH kulturno-edukativnih i zabavnih kratkih video formi sa sadržajem neobičnih i zapanjujućih činjenica i saznanja počinju sada sa svakodnevnim emitovanjem tokom novembra na JupiJE Facebook stranici https://www.facebook.com/JupiJEcom/ i na sajtu
https://jupije.com/category/zanimljivosti/

Dragi ljubitelji JupiJE videa i svi vi koji uživate da otkrivate nove zanimljive činjenice, inovativne gedžete i najnovije izume, vi koji imate veliku strast prema genijalnim idejama, najnovijom tehnologijom, čudnim prirodnim pojavama, misterioznim saznanjima o našem organizmu, svemiru ali i Novom Sadu pratite nas i pogledajte prvi 30 novih kratkih videa koji će bili prikazivani svakog dana tokom novembra na internet portalu.

Čvrsto verujemo da svačija budućnost može imati koristi od ovakvih zanimljivih činjenica i dostignuća. Obožavamo da sve što proučimo i naučimo tragajući za činjenicama i izumima, sažmemo i pojednostavimo u najprivlačnijoj formi u vidu kratkih, zabavnih, kulturnih i edukativnih video filmova za sve uzraste.

Samo saznanje da ovakvi genijalni izumi i dela prirode, čoveka i univerzuma postoje oduševiće gledaoce, proširiće njihovo znanje, ispuniće im dan i obogatiće im dušu. Najnovije informacije o zanimljivostima ispuniće dnevne potrebe za saznanjima i nahraniti mozak gledalaca.

Ovih 30 kratkih formi podržali su Grad Novi Sad – Gradska uprava za kulturu i Udruženje za video umetnostVideomedeja.
Ukoliko i vi želite da nas podržite pogledajte više na https://jupije.com/donacije/ i postanite deo JupiJE kratkih videa. Vaš logo će zajedno sa našim filmićima obići svet na društvenim mrežama i internet portalima. Uključi se, kontaktiraj nas ili samo doniraj simboličan iznos i pomozi nam da lakše nastavimo sa radom.

Ovakvi kulturno-edukativni i zabavni video filmovi postaju svakodnevna potreba za gledaoce a vi ih prosleđujete na vašim Facebook profilima i postajete isto toliko zanimljivi prijateljima, širite vaš krug deleći interesantne činjenice i savete. Like and Share 🙂

Posted by JupiJE Video – Zanimljivosti, Interesantne činjenice, Da li ste znali? on Thursday, November 1, 2018

Niue je nezavisna državica u Okeaniji čija zvanična valuta plaćanja nosi likove iz filma Star Wars.
U Engleskoj se veruje da crna mačka koja pređe put donosi veliku sreću.
U Holandiji ima više bicikala nego stanovnika, dvotočkaša je 19 miliona a žitelja 17 miliona.
Bakingemska palata u Londonu ima više od 600 soba.
Prva nuklearna elektrana na svetu osnovana je 1954. godine u sovjetskom gradu Obninsku.
U Izraelu je nezakonito uzgajati ili prodavati prasetinu.
Na ostrvu Okinava živi više od 450 stogodišnjaka, zbog čega se ovo mesto smatra najzdravijim na planeti.
Na Haitiju samo jedan od dve stotine ljudi (stanovnika) ima automobil!