Šta je AliExpress?

AliExpress je online prodavnica gde se prodavci registruju i naprave svoju ponudu (što znači da ne kupujete od AliExpress-a već od firmi koje su se registrovale za prodaju na ovoj web prodavnici) nešto poput Ebay-a i Amazona.

Kupovanje i plaćanje preko interneta je budućnost trgovine, internet zamenjuje fizičke prodavnice, tako se smanjuju troškovi, što na kraju utiče na cenu proizvoda.

Kupovanje preko  AliExpress-a je najsigurnije i najjeftinije a JupiJE bira gedžete i poklone za vas.

Da li je moguća kupovina iz Srbije preko AliExpress?

Moguće je kupovati iz Srbije na ovom sajtu, gde poštarina čak može da bude besplatna (zavisi od proizvoda do proizvoda). JupiJE pretražuje i bira gedžete koji su besplatni za dostavu.

Šta je potrebno za kupovinu na AliExpress-u?

Da bi ste ostvarili kupovinu na ovom web sajtu potrebno je da imate karticu Master, Visa ili PayPal račun (postoje i ostali načini plaćanja ali mislim da je ovo najprihvatljivije). Ako imate karticu potrebno je samo da obavite registraciju na http://www.aliexpress.com i kupovina može da počne.

Sigurnost kupovine na AliExpress-u?

Što se tiče sigurnosti prilikom kupovine, AliExpress je pouzdan i proveren sajt.

Prilikom kupovine odmah se skine novac sa kartice ali novac ne ide prodavcu već AliExpress-u koji novac čuva na Escrow računu sve do trenutka dok ne dobijete predmet i potvrdite prijem predmeta. Tek onda se novac prebacuje prodavcu. Ukoliko ima reklamacija, sve dok se postupak ne reši novac ne ide prodavcu i može lako i brzo da vam se vrati. JupiJE ima iskustva u ovome i možemo da garantujemo da je to tačno.

Kako se poručuje i plaća preko AliExpressa?

Možete platiti u bilo kojoj valuti, samo je potrebno imati nalog kod AliExpress-a i bankovnu karticu. Kupovanje je lako i jednostavno.

Poručivanje i plaćanje se obavlja  preko interneta i vašeg AliExpress naloga.

Svaki proizvod ima svoj link, zato ne može da dođe do zabune da poručite jedan a da dobijete drugi proizvod.

 

UPUTSTVO ZA KUPOVANJE PREKO ALIEXPRESS-a

AliExpress nije prodavac i vama ništa direktno ne prodaje. AliExpress se bavi internet marketingom.

AliExpress je posrednik između prodavca i kupca i garant oko kupo-prodaje. AliExpress-Online shopping vam prikazuje fotografije koje vi gledate i vas informiše gde i pod kojim uslovima možete da kupite određeni proizvod, kao i druge informacije u vezi proizvoda i prodavca i vama daje link za kupovinu.

Kada vi pogledate fotografiju nekog proizvoda i vidite ostale podatke, vi ste direkno linkom povezani sa prodavacem tog proizvoda i vi se dogovarate i kupujete direkno od njega (da vidite primer, kliknite na ovu fotografiju). Novac koji vi uplatite ide na račun AliExpressa do isteka roka za reklamaciju. Na ovaj način prodavac ima obavezu i interes da vam  proizvod dostavi i da vi budete zadovoljni uslugom jer bez toga neće dobiti novac.

Ukoliko vi niste zadovoljni pošto roba nije odgovarala opisu ili roba ima grešku, otvorite DISPUTE (reklamaciju) i novac vam se vraća od AliExpressa.

Za dostavu, pakovanje, kvalitet proizvoda i ostalo odgovoran je prodavac.

Cena

Cena proizvoda može da bude prikazana u valuti koju vi izaberete. Prekrižena cena je redovna cena i ona se vraća nakon popusta. Obratite pažnju da jedan isti proizvod možete pronaći po različitim cenama, to je zbog toga što je tu cenu postavio drugi prodavac.

Boja proizvoda

Vi birate boju koja vam se sviđa.

Veličina proizvoda

Izbirate veličinu proizvoda. Imate objašnjenje koja veličina kojem broju odgovara isl.

Dostava-poštarina

Prodavci odlučuju da li je dostava besplatna ili ako nije, koliko tačno košta. Većina prodavaca vam nude dostavu preko kineske pošte gde je cena prihvatljiva ili besplatna. Možete izabrati i brzu poštu ali obično cena bude visoka. Vi odlučujete kakvu dostavu želite.

Količina

Tu najčešće stoji 1, ali vi mozete da porucite koliko želite i pri tome možete da dobijete dodatni popust.

Opis proizvoda

Na istoj strani ima puno drugih podataka kao što su podatci prodavca, njegov email, kakve ocene je dobio od kupaca. Kupci pišu i komentare i stavljaju fotografije primljenih proizvoda. Što više zvezdica i dijamanata to je bolji prizvod i prodavac.